Ökoskautide kodulehekülje banner Eesti keeles In English
 

Meenutused meist

Mõningaid mälestusi, meenutusi, matkaaruandeid ja laagrimuljeid, kirjutatud meie skautide poolt erinevatel aegadel.

Rävala maleva õppepäevad: Meisterdamine & Käsitöö

Andres Jakovlev, Jaanuar 2001

Rävala maleva õppepäevad olid laupäeval, 13 jaanuaril 2001, algusega kell 12:00. Meie salgast (Pirita Ökoskaudid) läks sinna 5 inimest: mina (Andres), Margus, Taavi, Taneli ja Aare. Mina ja Margus pidime Aarega Balti Jaamas kokku saama, kuid Taavi ja Taneli pidid Laagris rongile tulema. Rong väljus jaamast 10:00. ja Laagris tulidki Taavi ja Taneli peale. Kell 10:40 jõudsime me Keilasse. Kuna kaasas pidi olema tühi klaaspudel, läksime me kõigepealt poodi ja ostsime 0,25 liitrised Cocad. Toimumispaiga otsimiseks kulus meil ligi pool tundi, kuid kuna meil aega oli siis…Niisis lõpuks jõudsime me kohale (tänu sellele, et Birgit meid moblaga juhatas). Alguseni oli veel umbes tund aega ja me otsustasime linna peale minna. Me sõime veits kohvikus ja kella 12-ks olime tagasi. Algul läksime me kõik saali (kokku oli umbes 20 osalejat). Birgit (Villa) tutvistas läbiviijaid ja õppepäevad algasid. Kõigepealt jagati rühm kaheks.Mina sattusin ühte rühma Taavi ja Aarega. Meie rühm jäi saali. Meid õpetasid ilusad tüdrukud: Liis Nurk ja veel kaks tüdrukut, kelle nimesid ma ei mäleta.
Esiteks õpetati meile meile mingit lambivarju moodi värki tegema. Ausalt öeldes oli see päris raske, aga kui pointile pihta said, siis läks lihtsaks. Kuigi sellest erilist kasu pole on selle meisterdamine vähemalt hea moodus aega veeta. Järgmiseks õpetati meile paberlillede valmistamist. Esiteks tegime me paberroosi ja siis krookust. Roosi oli tunduvalt lihtsam teha, kuigi esimesel korral meenutas lill rohkem auto rattaid kui roosi. Kuigi tüdrukute roosid olid tõesti rooside moodi. Aga eks harjutamine tee meistriks! Enam-vähem sama lugu oli nartsissidega. Need ei meenutanud küll auto rattaid, kuid raske on öelda mida naad meenutasid. Viimaseks tegime me tuvisid. Nendega sai kõige rohkem nalja! Mõnel ei tulnud tuvile üldse pead, teisel aga oli linnul hoopis kaks pead! Kui tuvide tiibu voltida tekkisid "turbotibud". Siis vahetasid rühmad osad ära.
Teises ruumis õpetati meile nööpide kaunistamist. See oli lihtne! Esiteks tuli valida võimalikult sileda pinnaga võimalikult kole nööp. Järgmiseks tuli kuskilt ajakirjast või ajalehest otsida pilt mida sa oma nööbile tahaks ja see nööbi suuruselt välja lõigata ning nööbile liimida. Lõpuks tuleb nööp üle lakkida ja ongi valmis! Idee selliste nööpide valmistamiseks mõtles üks teismeline tüdruk Vene ajal, kui meil olid üksnes ühevärvilised ja koledad nööbid. Igatahe tahtis see tüdruk endale ilusaid, kirevaid nööpe ja nii ta neid valmistama asus. Järgmiseks tegime me pildiraame. Enne tegutsema asumist näitas juhendaja mõndi õpilaste tehtud samas stiilis raame ja välismaalt toodud ilusamaid. Enamus neist olid tõieliselt huvitavad ja ilusad. Ja siis asusime me ise neid valmistama. Kõige pealt tuli papist välja lõigata sobivas suuruses raam ja siis sinna peale kortsutatud WC paberist tükikesi liimida. Lihtne kas pole? Viimaseks tegevuseks oli pudelitele maalimine. See oli vahest kõige lihtsam, tuli vaid pudelid ära värvida ja oligi valmis. Peale seda oli söömine ja juba tunni aja pärast loksusime rongis kodu poole.

 
Kasutaja
Parool

Unustasin parooli
Juhuslik pilt galeriist