Ökoskautide kodulehekülje banner Eesti keeles In English

Artiklid meist ja meie tegemistest

Meie Maa, 09. aug 2002, Aimi Pitk

Ökoskaudid ja jahimehed laagris Vormsil

29. juulist 4. augustini Vormsi saarel toimunud ökoskautide ja noorjahimeeste vabariiklikus laagris viibisid ka 10 Tornimäe kooli poissi.

Märt Sepp, Raido Välison, Ivar Kula, Ivo Sepp, Raul Kabur, Mart Põld, Ago Põldoja, Aleksander Õun, Madis Reinart ja Heikki Saabas on kõik ka Tornimäe jahiseltsi noored jahimehed. Nendega oli kaasas õpetaja ja jahisektsiooni esimees Raivo Reinart. Laagri üldjuht oli Leho Männiksoo. Noorkotkaste vanem oli erukapten Harri Henn.

Laagris osalenud kolmveerandsada noormeest moodustasid laagritegevuse läbiviimiseks üheksa salka. Laagri esimestel päevadel oli pearõhk suunatud skautliku eluviisi tutvustamisele poiste seas. Uudne ent samas ka parasjagu väsitav oli alustuseks korraldatud kahepäevane rännak kaardi alusel saarega tutvumiseks, kus suurematel osalejatel tuli läbi viia 50kilomeetrine ja väiksematel hundudel 25kilomeetrine teekond. Kui mõned väiksemad eksimused välja jätta, tuldi ülesandega edukalt toime.

Kaks viimast laagripäeva olid pühendatud jahispordile. Jaan Kärner ja Anti Levandi viisid läbi jahilaskmise võistluse Sporting Vormsi moodi, kus pärast mitmekordset pingelist ümberlaskmist sai esikoha Harju maakonna noorjahimees Kalev Starkopf, kellele järgnesid teise ja kolmanda kohaga tornimäelased Raul Kabur ja Märt Sepp, Ivo Sepp jäi 5. kohale.

Väikesekaliibrilise vintpüssi laskevõistluses osales kogu laager ja selle viis läbi Raivo Reinart. Finaalis oli parim Tornimäe poiss Märt Sepp, 3. kohale lasi end Raido Välison. Ülejäänud kohad esikümne hulgas jagunesid noorkotkaste ja Harju noorte jahimeeste vahel. Tornimäe poisid olid tublid ka oma saavutatud 2. kohaga jahimeeste takistusraja läbimisel, kus edestati isegi staabi võistkonda.

Raivo Reinarti sõnul koosnes Tornimäe noorjahimeeste võistkond enamuses kooli noorkotkastest, kellel olid kaasas laagrikogemused eelnevatest laagritest. Tornimäe jahiseltsi juures tegutseb Raivo Reinarti eestvedamisel 2001. aasta sügisest noorjahimeeste grupp, kes on oma relvakäsitsemise algtõed selgeks saanud juba kogenud jahimeeste kõrval. On ka neid poisse, kellel kas isad või vanaisadon jahimehed. Poistega on talve jooksul käinud lasketiirus harjutamas Raivo Reinart.

“Poisid on saanud talve läbi oma kätt ikka harjutada ka. Ja kui neil asja vastu huvi on, miks siis mitte seda süvendada veel,” kinnitas Reinart.

Laagris osalenuile tuleb veel üks huvitav loodusekskursioon, kuhu Tornimäe poiste esindajaks otsustati saata Aleksander Õun.

pdf Vaata artiklit Adober Reader PDF-failina

Kasutaja
Parool

Unustasin parooli
Juhuslik pilt galeriist