Ökoskautide kodulehekülje banner Eesti keeles In English
 

Meenutused meist

Mõningaid mälestusi, meenutusi, matkaaruandeid ja laagrimuljeid, kirjutatud meie skautide poolt erinevatel aegadel.

Ehituslaager Voosel 27-29.09.2002

laagrilised, September 2002

Ökoskautidel on oma laagriplats Voosel, mis tuleb välja ehitada. Niisiis korraldasimegi septembri viimasel nädalalõpul seal ehituslaagri, mille eesmärgiks oli laagriplatsi koristamine ning Vigvami katte üle vaatamine. Kuna seegi oli Ökoskautide siseüritus, puudus meil infoleht, kõik sai koondusel ära räägitud. Laagri ettevalmistusgrupp, kuhu kuulusid 3 skauti (nendest 2 korraldajat) jõudis Voosele 27-nda õhtul. Nende ülesandeks oli laagri püstitamine. Kohe pandi telgid üles ning valmistati lõkke peal enne magamaminekut maitsev õhtusöök. Hommikul ärgates valmistasime hommikusöögi ning peale söömist vaatasime laagripaiga korralikult üle. Kohe asusime ka tööle, koristades laagripaika maharaiutud võsast, mille me hunnikutesse kuhjasime ning presendiga katsime. Lõunaks läksime kahekesi järelgrupile vastu, üks meist jäi laagripaika valvama ning lõunasööki valmistama. Et tagasiteed lühendada, läksime läbi metsa, kuid sel juhul tuli laagripaika jõudmiseks jõgi ületada, kasutades sillana tormide langetatud puud. Kuna kõigil olid rasked seljakotid seljas, ei olnud see just lihtne ülesanne ja nii tuligi korraldajatel mitu korda üle jõe käia, et kotid üle jõe tassida. Siiski jõudsime me õnnelikult laagripaika, kus ootas meid soe söök. Olles kõhud täis söönud, asusime jälle tööle. Vahepeal oli kohale toodud vigvami kate, mille mu nüüd üle vaatasime ja mõõtsime. Samuti joonistasime söega vajalikud lõiked peale. See tehtud, pakkisime katte jälle kokku ja asusime puid hunnikutesse vedama ja seda kuni pimeduse saabumiseni. Siiski jõudsime me vahepeal ka süüa. Õhtu veetsime me lõbusas tujus, lõkkelaule lauldes ja päevamuljetest rääkides. Järgmisel hommikul jäi meil aega vaid süüa ja siis pidimegi laagri kokku pakkima ning bussi peale ruttama.

 

Osalejate arvamused:
Evelin: Kui ma juba üle jõe sain, siis läks kõik hästi.
Karola: Algul tundus laagripaik küll kuidagi lootusetu, et mina enam siia tagasi ei tule, aga need 2 seal veedetud päeva muutsid mu otsust täielikult.
Juhan: Lahe oli. Ei oskagi muud öelda.
Merka (kõige töökam laagriline, häbi poistele!): Igatahes igav mul küll seal ei hakanud, nii palju oli teha.

Eelarve:
Raha kulus meil vaid bussipiletitele (8x40=320 kr.), mis võeti Ökoskautide liikmemaksust ning toidule (umbes 300 krooni), mis jagati laagris osalejate vahel, nii, et igaüks maksis võrdse summa (v.a. eelgrupp, kes maksis rohkem).

 
Kasutaja
Parool

Unustasin parooli
Juhuslik pilt galeriist