Ökoskautide kodulehekülje banner Eesti keeles In English

Artiklid meist ja meie tegemistest

Pirita leht, 04. veeb 2005, Deivis Treier

Ökoskautide talvelaager

27.-30. detsembril 2005 korraldasid Pirita ökoskaudid Pärnumaal, Tihemetsas oma traditsioonilise talvelaagri. Ööbiti ja tegutseti Pärnu Kutseõppehariduskeskuse Tihemetsa õppekoha ruumides. Laagrisse oli kogunenud kokku 50 skauti ning teisi noori, nende hulgas ka gaide Harjumaalt ja noorjahimehi üle Eesti. Huvi laagri vastu oli suur ja laagrikohad tulid täis juba esimese registreerumisnädalaga.
Talvelaager, nimega "Ökoskaut - noorjahimees", oli igati traditsiooniderikas. Laagri programmis oli ühepäevane kontrollpunktidega matk Tihemetsa lähistel, kus testiti osavõtjate teadmisi nii orienteerumises, keskkonnakaitses kui ka loodustundmises. Pärast matka oli saun ning pidulikum jõuluõhtusöök.
Samuti kuulus kohustusliku osana laagri programmi "skautlik heategu", milleks sellel aastal oli musta toonekure sihtkaitsevööndis asuva metsasihi lahtiraiumine. Nimelt tohib I kategooria looduskaitse all oleva musta toonekure elupaiga lähistel teha metsamajandusliku tööna vaid sihtidepuhastamist, sedagi ainult talvisel ajal. Lisaks "skautlikule heateole" said vanemad osavõtjad kätt proovida ka jahipüssi laskmises lendavate taldrikute pihta, nooremad pidid leppima väiksekaliibrilisening õhkrelvaga. Keskkonnapäeval näidati õppefilmi metskitsest ning viidi läbi kaks teemakohast viktoriini.
Juba teist aastat järjest toimus laagris ka foorumteater-koolitus, millest osavõtjad said läbi teatrikoolituse lahendada erinevaid päevakajalisi probleeme ja ette antud situatsioone. Laager läks ka see Laager läks ka seekord hästi korda, osavõtjad olid väga rahul ning laagritraditsiooni kavatsetakse kindlasti jätkata ka tulevikus.

pdf Vaata artiklit Adober Reader PDF-failina

Kasutaja
Parool

Unustasin parooli
Juhuslik pilt galeriist